Lavender 1 Kg

$45.00

Ürün Adı

Lavanta

Diğer İsimleri

-

Menşei

Türkiye

İngilizce Adı

Lavender

Botanik Adı

Lavandula angustifolia

Ürün Hakkında

Lavanta, her mevsim yeşil çok yıllık bir çalı bitkisidir. İlkbahar sonu açan mor çiçekleri, sonbahar başına kadar sürer. Akdeniz’in yerel bir türü olsa da Avrupa ve Batı Amerika’da da yetiştiriciliği bulunmaktadır. Lavanta’nın kullanımı binlerce yıl eskiye dayanmaktadır. Tarihte ilk yazılı kaydına Mısır’da mumyalama işlemleri konusunda rastanmıştır. Yunan ve Roma kültüründe de yaygın olarak kullanılan lavanta, banyolarda, yemeklerde, parfümlerde, yara iyileştirici ve böcek kovucu karışımlarda özellikle yer almıştır. Lavanta’ya Latince "lavaren” (yıkanma) kelimesinden türeyerek ismini veren kullanım ise Romalıların banyo sonrası parfümü şeklindedir. Diğer bitkiler gibi demlenerek çay, esansiyel yağ, tentür olarak kullanılabilir. Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden olan lavanta, tatlı ve çiçeksi aromasıyla soslarda, ekmek, tatlı ve et hazırlarken kullanılmaktadır.

Kullanım Alanları

Gıda Bitkisel karışım Kozmetik Vücut bakımı

Ürün Uyarıları

Bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Share